Haragjában vascsővel támadt saját testvérére

Súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki haragjában a saját testvérét bántalmazta.

Ügyészség

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető azt feltételezte, hogy fivére rongálta meg a gépkocsijának szélvédőjét, s ezért haragudott rá. Annak érdekében, hogy felelősségre vonja, 2020. június elején, a kora esti órákban magához vett egy vascsövet, és gépkocsijával testvére Devecser közelében lévő lakóhelyére hajtott.

A vádlott kiabálni kezdett a ház előtt, mire a sértett kiment, ahol a testvére aztán rátámadt és a vascsővel durván bántalmazta. A sértettnek végül egy férfi sietett a segítségére, aki a történteket látva rászólt az elkövetőre. A férfi ezek után felhagyott a bántalmazással, azonban testvérének így is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

Fotó: Ügyészség

Az ügyészség a vádiratban az elkövetővel szemben elzárás büntetés kiszabását és az bántalmazáshoz használt vascső elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!