Három hónapon keresztül dézsmálta a veszprémi és pápai üzleteket egy 26 éves nő

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 26 éves nőnek, aki 2021. június végétől a szeptember 22-én történt elfogásáig ruhaneműket, márkás italokat és parfümöket lopott különböző pápai és veszprémi üzletekből.

Forrás: pixabay.com

A megalapozott gyanú szerint az elkövető először egy belvárosi divatüzletet károsított meg, ahonnan egy női ruhát vitt el fizetés nélkül, majd két nappal később egy felsőt próbált elemelni, de az üzlet alkalmazottja ezt már észrevette – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A nő újabb két nap elteltével egy helyi patikából szépségvitaminnal a táskájában távozott, miután a cselekményét nem vették észre.

A gyanúsított ezek után augusztusban az egyik áruházlánc pápai üzleteiből egy-egy üveg gyomorkeserű likőrt próbált ellopni, ám a biztonsági őr mindkét üzletben feltartóztatta. Nem volt ilyen szerencsés az a veszprémi drogéria, ahonnan az elkövető egy héttel később két parfümöt és fülhallgatókat lopott.

A nő ezek után szeptemberben ruhaneműk eltulajdonításával próbálkozott egy pápai üzletben, de itt is feltartóztatták, majd lopássorozata 22-én ért véget, amikor whiskyvel a kabátjában és mosószerrel a táskájában akart fizetés nélkül távozni egy szintén pápai áruházból. A biztonsági őr megállította, és a kabát alá rejtett italt vissza is vette tőle, de a mosószert nem vette észre, azzal a nő távozott a boltból.

A rendőrség egy órával később elfogta a bolti tolvajt, és többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Miután az elkövető a cselekményeit lopás miatt kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés és további büntetőeljárások hatálya alatt követte el, az ügyészség a további bűncselekmények elkövetésének megakadályozása érdekében szükségesnek tartotta a letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, amellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyet is értett.

A letartóztatást elrendelő végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!