Kábítószer-terjesztők és fogyasztók rendőrkézen

Kilenc kábítószer-terjesztőt és 14 szerfogyasztót fogtak el a rendőrök Veszprém megyében szeptember 29-én, derült ki Máté Alexandra megyei rendőrségi sajtóreferens tájékoztatójából.

Kovács Erika

Forrás: Rendőrség

Megyeszerte csaptak le a rendőrök kábítószer-kereskedelemmel és fogyasztással összefüggésbe hozható emberekre.

Az összehangolt akcióban kilenc terjesztőt és 14 fogyasztót fogtak el különböző helyszíneken. A nyomozók kábítószergyanús anyagokat, a növények termesztéséhez, az őrléshez és a méréshez való eszközöket foglaltak le a kutatásokon. Kihallgatták gyanúsítottként az előállított embereket, és a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív lett. A rendőrök őrizetbe vették a terjesztőket, és indítványozták előzetes letartóztatásukat az ügyészségen. Az elfogott emberek ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) vizsgálati osztályán, illetve a veszprémi, a pápai és a balatonfüredi rendőrkapitányságon folytatnak külön-külön büntetőeljárást bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt.

A VMRFK-nál vizsgálják azt is, hogy az elkövetők milyen kapcsolatban álltak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!