Költözés után magára hagyták a kiskutyát – Közérdekű munkára ítélték a várpalotai állatkínzókat

Ellátás nélkül magára hagytak egy kutyakölyköt a vádlottak, akiket a bíróság jogerősen közérdekű munkára ítélt.

Mátételki András

Forrás: Illusztráció

Várpalotán, a Dankó utca egyik tömbházában lakott albérlőként a súlyos testi sértésért kétszer is elítélt M. I. (51), valamint élettársa, N. J.-né (39), akit korábban jármű önkényes elvételéért vontak felelősségre.

Az élettársak tavaly áprilisban egy hónapos kutyakölyköt vettek magukhoz. Nyáron a páros, a felhalmozott tartozás miatt, egyik napról a másikra elhagyta a lakást, csakhogy a kiskutyát nem vitték magukkal. Nem hagytak neki sem táplálékot, sem vizet, ezért egy idő után a kutyus hangos ugatásba kezdett. Ezt meghallotta az egyik szomszéd, aki értesítette a közös képviselőt, aki pótkulccsal kinyitotta az eltűnt élettársak volt otthonát. Az ebet átadta az állatvédőknek, akik menhelyre vitték a négylábút.

M. I. soha nem jelentkezett a kutyáért, viszont párja több mint fél év múltával érdekelődött a csahos után. A bírósági ítéletben kimondták, ha nem mentik ki a kölyköt a lakásból, egy hét után elpusztult volna.

A Veszprémi Járásbíróság állatkínzás vétsége miatt jogerősen M. I.-t 180 óra, párját 140 óra közérdekű munkára ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!