letartóztatás

2021.10.22. 16:00

Saját házában támadt rá a volt élettársára a Pápa környéki férfi

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 22 éves férfinak, aki hosszabb ideig tartó zaklatást követően, 2021. október 18-án saját házában támadt rá a volt élettársára az egyik Pápa környéki faluban.

Ügyészség

A megalapozott gyanú szerint az elkövető nem fogadta el, hogy a sértettel élettársi kapcsolatuk 2020 nyarán megszakadt, s ezért napi rendszerességgel hívogatta a volt párját, megjelent a lakó- és munkahelyén, valamint az interneten is üzeneteket küldött neki.

Végül a férfi 2021. október 18-án délután ittas állapotban a nő házához ment, ahol a nyitva hagyott utcakapun keresztül az udvarba, majd a belső kerítést átugorva, a nyitott kazánházon keresztül a lakásba ment, ahol a sértettre támadt, és megakadályozta, hogy a nő telefonálni tudjon. A sértett a férfi elől előbb a teraszra, majd az udvarra menekült, miközben a gyanúsított tovább bántalmazta.

A gyanúsított ezek után a nő helyszínre érkező barátját akarta megütni, illetve azzal fenyegette, hogy megöleti, a férfi azonban kitért az ütések elől és a földre rántotta az elkövetőt. A gyanúsított azonban a sértett fogásából kiszabadulva, a kezében tartott konyhakést mintegy 5-6 méter távolságról még a férfi felé dobta, akinek az elől el kellett ugrania.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség letartóztatásra tett indítványával egyetértve, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra elrendelte a kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint zaklatás és rongálás vétségével gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget