Élelmiszert, kozmetikumot és vetőmagot is lopott egy 76 éves nő a zirci üzletből

Megrovásban részesítette a Veszprémi Járási Ügyészség azt 76 éves a nőt, akit bolti lopás miatt vontak felelősségre az ellene indult büntetőeljárásban.

Fotó: pixabay.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint az idős elkövető 2021 tavaszán három alkalommal tulajdonított el különböző élelmiszereket, kozmetikai terméket, vetőmagot egy zirci üzletből. Harmadjára már figyelték a mozgását és a biztonsági őr tetten érte, és az akkor elvinni kívánt termékeket visszavette tőle. Az idős nő a három alkalom során összesen 5500 forint értékű árut vitt el, illetve akart elvinni fizetés nélkül.

A nyomozás során a teljes kár megtérült.

Az ügyészség a kár csekély voltára, a beismerő vallomásra figyelemmel a büntetlen előéletű terhelttel szemben elegendőnek tartotta a legenyhébb büntetőjogi intézkedés, megrovás alkalmazását, amellyel a hatóság rosszallását fejezi ki az elkövetővel szemben és felhívja a figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjék bűncselekmény elkövetésétől. A megrovással egyidejűleg az üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárás megszüntetésre került.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!