Három első tiszt vette át kinevezését Veszprém megyében

Három Veszprém megyei kolléga vette át első tiszti kinevezését október huszonkilencedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A főigazgatóság vezetői előtt dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok, a BM OKF hatósági főigazgató-helyettese adta át a kinevezésről szóló okmányt az érintetteknek.

Fotó: Schober Andor RSOE

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó hadnaggyá Bittmann Lajos tűzoltó törzsőrmestert, Márta Attila István tűzoltó őrmestert és Rajmon Róbert tűzoltó zászlóst.

Fotó: Schober Andor RSOE

A kinevezések átadását követően a tisztek fogadalmat tettek, majd az ünnepség zárásaként a hatósági főigazgató-helyettes köszöntötte az új első tiszteket. Mint Mógor Judit fogalmazott, a mai nap egy különleges fordulópont számukra, hiszen új követelmények, új feladatok, új felelősségek lépnek az életükbe. A tábornok emlékeztetett arra, a szervezetnél szolgálatot teljesíteni kiváltságos dolog, a tisztek tegyék ezt úgy, ahogy esküjükben áll. Hozzátette, amikor komoly kihívás előtt állnak, amikor nehéz döntéseket kell hozniuk, jusson eszükbe a nap, amikor tisztekké váltak.

Fotó: Schober Andor RSOE

A főigazgató-helyettes végezetül azt kérte a frissen kinevezettektől, hogy mondjanak köszönetet mindenkinek, aki elindította őket a pályán, aki lehetővé tette, hogy a katasztrófavédelmi szolgálatot válasszák hivatásul. - írja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában