letartóztatás

2021.11.18. 15:00

Saját számlájára utaltatta a foglalót a csaló

Hamis ingatlanértékesítési hirdetéssel csaló férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

Ügyészség

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság négyrendbeli csalás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként azt a 21 éves férfit, aki 2021 őszén az édesapja és egy további személy tulajdonában álló balatoni ingatlant hirdetett meg az interneten eladásra. Az elkövető magát az eladók megbízottjának kiadva, megmutatta az érdeklődőknek az ingatlant, majd azoktól, akik szerették volna megvásárolni, foglaló címén készpénzt vett át, illetve az összeget a saját bankszámlájára utaltatta.

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított négy vevőjelöltet tévesztett meg. Volt, akitől egymillió forintot, másoktól 400 000 forinttól 700 000 forintig terjedő összegeket vett át.

A gyanúsított ellen ezen kívül számos más büntetőeljárás is folyamatban van, ezért a Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását, melyet a bíróság a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónap időtartamra elrendelt.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget