Zaklatta és meglopta

2021.11.26. 14:00

Vádemelés a volt feleségét zaklató férfi ellen

Kifosztás bűntette, zaklatás vétsége és lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki a volt feleségét zaklatta és emellett vagyon elleni bűncselekményeket is elkövetett.

Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető ellen már korábban is indult büntetőeljárás a volt  házastársa sérelmére elkövetett zaklatás miatt, melynek folytán letartóztatásba is  került, ám a 2021. január 29-én történt szabadlábra helyezését követő napon máris  ugyanúgy folytatta volt felesége mindennapos háborgatását, mint azt korábban tette. 

Számos esetben ittasan a sértett lakásához ment, ott kopogtatott, dörömbölt, be akart  jutni, de volt, hogy a sértett munkahelyén is megjelent. Mindezek miatt a sértett  többször kérte a rendőrség segítségét.  

A folyamatos zaklatás mellett a férfi kihasználva az adódó alkalmakat, más  bűncselekményeket is elkövetett. 2021. február 1-jén egy berhidai lakóház nyitva  hagyott ajtaján surrant be, és onnan egy pénztárcából 20 000 forintot tulajdonított el. 

Február 7-én a késő délutáni-esti órákban pedig szintén Berhidán betört egy  lakóházba, ahol a konyhaasztalon lévő pénztárcából kivett 50 000 forintot, majd  bement a szobába, ahol a ház tulajdonosa éppen aludt. A férfi ezt kihasználva az alvó  sértett mellől elvitte a 25 000 forint értékű mobiltelefonját. 
A vádlott másnap egy 35 000 forint értékű kerékpárt tulajdonított el egy berhidai üzlet  elől. 

Az eljárás során az ügyészség indítványára a bíróság a bűnismétlés  megakadályozása érdekében letartóztatta a férfit. 

Az ügyészség a vádiratában a különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben  börtönbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától történő eltiltására, valamint  vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, továbbá  indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását az ítélet meghozataláig  tartsa fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!