Erőszak

2021.12.30. 19:14

A veszprémi hajléktalanszállón verte meg ismerősét, miután szívességet kért tőle

Az ügyészség fellebbezése folytán súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a férfinak a büntetését, aki 2020 februárjában a veszprémi hajléktalanszállón, miután meggondolta magát, erőszakkal követelte vissza az ismerősének korábban ruhavásárlásra adott pénzt.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A 38 éves, hajléktalanszállón élő elkövető 2020 februárjában kérte meg szintén a szállón  lakó társát, hogy rendeljen neki munkásnadrágot és cipőt, s erre a célra 15 000 forintot  adott át neki. A férfi eleget tett a kérésnek, ám a terhelt meggondolta magát és másnap  visszakérte a pénzét.  

 

A sértett hiába mondta, hogy a rendelés miatt már nem tudja visszaadni a pénzt, a terhelt  annyira feldühödött, hogy ököllel a sértettnek esett, a fejét a falhoz vágta és közben a  pénzét követelte. A bántalmazásnak végül egy kívülálló személy vetett véget, aki  közbeavatkozott, és folyamatosan távol tartotta az elkövetőt a sértettől, aki ekkor  távozott a helyszínről. A sértettnek szája és feje is felrepedt a bántalmazás  következtében, a történtek hatására pedig pár nap múlva a teljes összeget visszaadta az  elkövetőnek. 

 

A Veszprémi Járásbíróság a vádlottat önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés  vétsége miatt, mint különös visszaesőt 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte  és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, mely ellen az ügyészség a vádlott terhére  jelentett be fellebbezést. A Veszprém Megyei Főügyészség a fellebbezést fenntartva, az  átiratában indítványozta, hogy a másodfokú bíróság a vádlottal szemben kiszabott  szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamát egyaránt emelje fel, s azt a vádlottal,  mint többszörös visszaesővel szemben tekintse kiszabottnak. Ez utóbbira figyelemmel a szabadságvesztést fegyházban rendelje végrehajtani, és állapítsa meg, hogy a vádlott  nem bocsátható feltételes szabadságra.  

 

A Veszprémi Törvényszék az ügyészség indítványával egyetértve a kiszabott  szabadságvesztés tartamát 2 év 6 hónap fegyházfokozatú szabadságvesztés büntetésre,  a közügyektől eltiltás tartamát pedig 3 évre súlyosította. Megállapította továbbá, hogy a  vádlott többszörös visszaeső, ezért a feltételes szabadság kedvezményében sem  részesülhet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!