Vádemelés

2021.12.11. 12:00

Álltó helyből borult fel az ittas motoros

Súlyos ittassága miatt álló helyében borult fel az a motorkerékpáros, akivel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Ügyészség

Forrás: Ügyészség

A 47 éves veszprémi férfi 2021. szeptember 7-én, azt követően, hogy elmondása szerint otthonában mintegy fél liter vodkát megivott, kora délután motorkerékpárral indult a városszéli üzletközpontba vásárolni. Egy útkereszteződésben az elsőbbségadás táblánál megállt, azonban annyira ittas volt, hogy álló helyében eldőlt a motorral. Rendőrök és mentőautó is érkezett a helyszínre, majd a kórházban elvégzett vizsgálat kimutatta a férfi súlyos alkoholos befolyásoltságát. A vádlott a baleset következtében nem sérült meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés valamint járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!