Vagyonvédelmi program

2021.12.09. 14:01

Bűnmegelőzési tanácsok és édesség a rendőröktől

A szaloncukor és ajándék mellé bűnmegelőzési tanácsokat is kaptak a rendőr Mikulástól mindazok, akik az ajkai Agórán a karácsonyi vásárban jártak december 6-án délután.

Tisler Anna

A kék ruhás rendőr Mikulás feltűnő jelenség volt a karácsonyi vásárban

Forrás: Györkös József

A Mikulás kulcstartót, karkötőt és szaloncukrot hozott a puttonyában az érdeklődők számára. A rendezvény az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015-ben meghirdetett Házhoz megyünk elnevezésű vagyonvédelmi program része volt. 

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai beszélgettek az érdeklődőkkel, a kortárs segítők szórólapokat pakoltak ki és osztogattak. A pulthoz az iskolából hazafelé tartó diákok, a középkorúak és az idősek is odamentek. A rendőrök az idén elsősorban az internetes vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet szóban és szórólapon is. Elmondták többek között azt, hogy kevésbé ismert webáruháznál a rendelés előtt ellenőrizzék az üzemeltető adatait, a vásárlási feltételeket, és keressék meg a neten, hogy azok, akik korábban ott vásároltak, milyen értékelést adtak róla. Csak a rendeléshez szükséges adatokat – név, szállítási cím, e-mail, telefonszám – adják meg. A legbiztonságosabb, ha átvétel után fizetnek. 

Ha boltba mennek, csak a vásárláshoz szükséges készpénzt vigyenek magukkal, ha bankkártyát használnak, ne annak tasakjára írják rá a PIN-kódot. Pénztárcájukat, személyes irataikat tartsák olyan helyen, ahonnan illetéktelenek nem tudják kivenni. Amikor elmennek otthonról, főleg, ha több napra utaznak, győződjenek meg arról, hogy minden ajtót, ablakot bezártak-e. A kamera, a mozgásérzékelős lámpa, a riasztó komoly visszatartó erő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!