Helyi kék hírek

2021.12.03. 16:00

Családtagjaival termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában - elrendelték a letartóztatását

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

Forrás: Shutterstock

A gyanúsított két rokonának letartóztatását 2021. november 12-én a bíróság már elrendelte, miután megalapozottan gyanúsíthatók voltak azzal, hogy a Rába folyó árterében kábítószernek minősülő kendert termesztettek, melyből a nyomozó hatóság októberben 73 tő, átlagosan két méter magas növényt talált a területen - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A gyanúsítottak a teljes érés állapotában lévő növényeket leszüretelték és soproni lakóhelyükre szállították, ahol a rendőrök közel 4,3 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot le is foglaltak.
 

A nyomozó hatóság ezt követően a 60 éves férfi lakóhelyén is kutatást tartott, melynek során közel 100 gramm marihuánát, valamint a kender termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.

 

Az ügyészség a kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsított férfival szemben a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának elrendelését, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!