Tűzoltóság

2021.12.08. 18:00

Három baleset reggel, egy melléképülettűz este - Egy nap mérlege Veszprém megyében

Kedden reggel a csúszós utakon sok baleset volt, amely tűzoltói beavatkozást igényelt. Este egy kigyulladt melléképületet oltottak az egységek.

Forrás: Ajka HTP

Tetejére borult egy gépkocsi az Ajkát és Magyarpolányt összekötő úton. A járműben csak a vezetője utazott, akit az ajkai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki. A mentők kórházba szállították. A tűzoltók a kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet.

 

Árokba csapódott a csúszós úton egy gépkocsi a 832-es úton, Pápa térségében. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd félrevontatták a bajba került járművet. Az autó vezetője nem sérült meg a balesetben.

 

Kisteherautóval ütközött össze egy személyautó a 77-es főút 27-es kilométere közelében, Vigándpetend határában, a Pula felé vezető szakaszon. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a személykocsit és stabilizálták az elejével az árok melletti partfalba ékelődött kisteherautót, melyet óvatosan kerekeire állítottak, ezután elvégezték annak áramtalanítását is. Rakteréből egy kemping gázpalackot is eltávolítottak. A kisteherautóban egy, a személyautóban három ember utazott, közülük ketten megsérültek, a mentők kórházba szállították őket. 

 

Teljes terjedelmében égett egy veszprémi családi ház tizenöt négyzetméteres melléképülete a Balaton utcában. Az épületben egy ember és egy kutya tartózkodott, a mentők a tulajdonost kórházba szállították, a négylábú nem sérült meg. A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak a szigetelését és a tetőszerkezetét érintette. A veszprémi hivatásos tűzoltók a szomszéd házból két embert menekítettek ki, ők nem sérültek meg. Az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat. A melléképületben két gázpalackot találtak a tűzoltók, mindkettőt kihozták az épületből. Egyik egy fűtőtesthez volt csatlakoztatva, ez felmelegedett, a másikat nem érintette a tűz. A kiégett melléképületben fabútorok, háztartási lomok és faanyag volt. A szomszédos ház lakható maradt, lakói visszatérhettek otthonukba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!