Bíróság

2021.12.15. 16:00

Súlyosbították a várpalotai ékszertolvaj ítéletét

Eredményes ügyészi fellebbezés nyomán súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a férfinak a büntetését, aki 2020. augusztus 19-én, délelőtt Várpalotán egy 69 éves, az utcán gyalogosan közlekedő asszony nyakláncát próbálta elvenni.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

Az elkövető azzal a felkiáltással, hogy a lánc az anyjáé, kísérelte meg a lopást, a sértett  azonban észlelte a szándékát, és megfogta az ékszert. A vádlott ennek következtében az  elszakadt láncról csak a 34 000 forintot érő medált tudta ellopni, amellyel azután elszaladt.  

A járásbíróság a vádlottat tettéért 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, azonban az ügyész  fellebbezést jelentett be az ítélet ellen, amelyet a Veszprém Megyei Főügyészség  fenntartott, és indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottat hosszabb tartamú  szabadságvesztésre ítélje.  

A törvényszék egyetértett azzal, hogy a tettét további büntetőeljárások hatálya alatt,  gátlástalanul elkövető vádlottal szemben súlyosabb büntetés kiszabása indokolt, s ezért a  kiszabott szabadságvesztés büntetés mértékét 2 év 4 hónapra emelte fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!