Bíróság

2021.12.17. 18:14

Szerszámgépeket lopott Tapolcán és Zalahalápon

A Tapolcai Járási Ügyészség lopás vétségével, valamint annak kísérletével vádolja azt a 21 éves férfit, aki teherautók szerszámtárolóiban tartott gépek eltulajdonításával kezdte a 2021-es évet.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az elkövető január első napjaiban a kerítésen keresztül bemászott egy zalahalápi udvarba, s az ott lévő kisteherautó nyitott szerszámos ládájából 277 000 forint  értékben különböző szemszámgépeket lopott.  

Ugyanebben az időszakban egy Tapolcán parkoló tehergépkocsi platójára is felmászott,  majd az ott elhelyezett szerszámtároló lakatpántját egy fogóval elvágta, hogy abból a  nagyobb értékű gépeket eltulajdonítsa. A tárolóban közel 250 000 forint összértékben  kisebb szerszámokat talált, melyeket nem vitt el, így lopási kár ez esetben nem keletkezett.  

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását és a  közügyek gyakorlásátó történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a Tapolcai Járásbíróság  annak a felfüggesztett szabadságvesztésnek az utólagos végrehajtását is rendelje el vele  szemben, melynek próbaideje alatt az újabb bűncselekményeket elkövette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!