Gic külterületén tartóztatták fel

2022.01.24. 11:00

Bíróság elé állt a francia embercsempész, aki 24 migránst szállított egy kisteherautóban

A Pápai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állított egy francia állampolgárságú férfit, aki 2021. október végén 24 migránst akart a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Magyarországról Ausztriába szállítani.

Forrás: Pixabay

A vádlott 2021. október 28-án hajnalban egy zárt rakterű, dobozos kisteherautóba 24, magát szír állampolgárnak valló migránst vett fel, akik előzőleg a szerb-magyar-román határnál illegálisan léptek Magyarország területére - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 

A vádlott a Magyarországon tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyeket az államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába akarta szállítani, melyért 1500 eurót kapott volna az ismeretlenül maradt megbízójától. 

Az elkövető gépkocsijában az illegális határátlépőkkel a délelőtti órákban Gic külterületén haladt, amikor a rendőrök feltartóztatták és elfogták. 

Az ügyészség az elkövetővel szemben gyorsított eljárásban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására és kiutasításra tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak. A bíróság a 2022. január 21-én meghozott ítéletével a vádlottat 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 9 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet a vádlott és védőjének fellebbezése miatt nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!