Ügyészség

2022.01.28. 12:02

Bulizásnak indult, csoportos garázdaság lett a vége

Csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy bulizó társaság tagjai ellen, akik erőszakosan viselkedtek a hangos zene miatt rendőri intézkedést kérő szomszéddal szemben.

Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a 48, illetve 47 éves férfiak, valamint egy 46 éves nő 2021. július 14- én egy Balaton-parti településen lévő nyaralóban zenét hallgattak, közben szeszes  italt fogyasztottak. A késő esti órákra a zene túl hangossá vált, ami zavarta a  szomszédok pihenését, ezért éjfél előtt kihívták a rendőséget. A hatóság  intézkedésére a zene elhalkult, ám ezt követően a vádlottak átmentek a  szomszédokhoz, és kiabálva, szitkozódva kérték számon a rendőri intézkedést,  közben igyekeztek bedönteni az ingatlan kapuját. A szomszédban lakók – miközben  ismét értesítették a rendőrséget – igyekeztek tartani a kerítést, ám mire a járőrök  kiértek, annak két tartóoszlopát a vádlottak eltörték és a kapu végül bedőlt. A vádlottak  közel 165 000 forint rongálási kárt okoztak a sértettnek. 

Az ügyészség a vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  pénzbüntetés kiszabására tettek indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!