Három és fél év börtön

2022.01.13. 16:00

Elítélték a moldáv embercsempészt, akinek Adásztevelen robbant le az autója

A Pápai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította azt a 23 éves moldáv állampolgárságú férfit, aki 2021. december 17-én személyautóval akart tizenegy migránst illegálisan Ausztriába juttatni.

Forrás: Pixabay

A vád szerint az elkövető hajnali négy óra körül a déli határszakasz közelében vette fel kombi típusú személygépkocsijába azt a tizenegy, magát szír állampolgárnak valló személyt, akik előzőleg embercsempészek segítségével jutottak Magyarország területére - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A gépkocsiban a migránsok egyike a sofőr mellé ült, míg hatan a jármű hátsó ülésére, négyen pedig a csomagtartóba szálltak be. A férfi a szállítás sikeressége esetén pénzt kapott volna az embercsempészésért.

Az elkövető nyugati irányba tartva, reggel nyolc óra körül a Pápa közelében lévő Adásztevelen hajtott keresztül, amikor a gépkocsi műszaki hiba miatt megállt. A migránsok ezt követően gyalog akartak továbbmenni, akiket azonban a kiérkező rendőrök a sofőrrel együtt elfogtak.

A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a terhére rótt bűncselekmény elkövetése miatt, és ezért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 7 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A bíróság a másodfokú döntés meghozataláig vádlott letartóztatását fenntartotta, mely ellen a terhelt és védője fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!