Tragédia

2022.01.03. 12:03

Fekete évkezdet Csajágon: Otthonában hunyt el egy idős asszony

Meghalt egy idős asszony a házában Csajágon január 2-án, idős párját pedig kórházba szállították, értesültünk a tragikus esetről, amelyet megerősített a rendőrség.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

Bartók Judit megyei szóvivő elmondta, azonnal szellőztették a házat a mentősökkel együtt, amint odaérkeztek, ugyanis fűtési szezon lévén felmerült, hogy szén-monoxid kerülhetett a levegőbe. A földön egy 82 éves elhunyt asszonyt találtak, halálának okát orvos szakértő bevonásával, általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a rendőrség. Az asszony idős párját kórházba szállította a mentőszolgálat.   

Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a helyszínre a katasztrófavédelmet riasztotta egy bejelentő, mert szén-monoxid szivárgásra gyanakodott. A házban a balatonfűzfői tűzoltók mérései nem mutatták ki a levegőben a mérgező gázt. A helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az épületben, ahol gázkazánnal fűtöttek, nem volt szén-monoxid érzékelő. Információnk szerint a gázszolgáltató sem mutatott ki szén-monoxidot.

Verebélyi Zoltán, Csajág polgármestere megkeresésünkre elmondta, nem tudja, mi történhetett, mélyen megrendítette a tragédia. Nagyon jól ismerte az elhunyt asszonyt és a párját is. Utóbbi korábban aktív tagja volt a Hagyományőrző Népdalkörnek, felesége régebb óta betegeskedett. A polgármester reméli, idős falubelije, aki párjához hasonlóan nagyon barátságos, kedves ember, mielőbb felépül.

A Csajágon történtekről megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!