Vajon mi történhetett?

2022.01.17. 17:15

Ötven hektár nádas égett le Pétfürdő és Ősi között (frissítve)

Ötven hektáron égett le a nádas egy tó körül Pétfürdő és Ősi között hétfőn este, közölte Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Balogh Ákos/Napló

A pétfürdői, a veszprémi, a siófoki és a székesfehérvári hivatásos egységek nagyon nehéz terepen, kézi szerszámokkal is oltották a lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A viharos erejű és folyamatosan erősödő szél rendkívül megnehezítette a tűzoltók munkáját, mivel gyorsan terjedt a tűz, de szerencsére lakóházakat nem veszélyeztetett. A helyenként lápos, ingoványos talajon csak gyalog tudtak a tűz közelébe menni a tűzoltók. A történtek miatt senki nem sérült meg. Szerencsére eleredt az eső is, ami szintén segített az oltásban.    

Forrás: olvasó

Kotzó László, Ősi polgármestere elismeréssel beszélt a tűzoltók mukájáról, hogy sikerült eloltani a hatalmas tüzet, ami nem veszélyeztetett házakat, és senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!