Bántalmazás

2022.01.21. 18:00

Italozás közben ütötte szomszédját a 61 éves, ajkai nő

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 61 éves helybeli nővel szemben, aki italozásuk során a szomszédságában élő ismerősét bántalmazta.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető rendszeresen átjárt a szomszédjában élő 75 éves, különböző  betegségekkel küzdő sértetthez, akitől a lakáshoz még kulcsot is kapott.  

 

A vádlott 2020. augusztus végén a sértett konyhájában együtt italozott az idős férfival, és  beszélgetésük során kifogásolta, hogy a sértett arrogánsan beszél vele. A két ember között  emiatt szóváltás támadt, melynek során a vádlott az ugyancsak ittas férfit többször ököllel  arcon ütötte, aki a bántalmazás következtében a földre esett, és nyolc napon belül gyógyuló  zúzódásos sérüléseket szenvedett.  

 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban  pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!