Őrizetbe vették

2022.01.06. 19:00

Ittasan, jogsi nélkül ment a falnak a veszprémi sofőr

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: rendőrség

Az eljárás adatai szerint egy 38 éves férfi autójával közlekedett 2021. november 30-án este Veszprémben, a Stadion utcában az Egyetem utca felé - írja a police.hu

Haladása során a vezető az egyik kereszteződésben balra kívánt kanyarodni, azonban elvesztette uralmát a járműve felett, és nekiütközött egy társasház oldalának. Az autóban egyedül utazó férfi a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett. 

Vele szemben a kiérkező rendőrök alkoholteszteres vizsgálatot végeztek, amely pozitív eredményt mutatott. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és előállították további mintavétel elvégzése céljából. Az intézkedéskor megállapították, hogy a veszprémi fiatalember nem rendelkezik vezető engedéllyel. 

Ellene – őrizetbe vétele mellett - járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, valamint az engedély nélküli vezetésért szabálysértési feljelentést tettek a járőrök.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!