Ügyészség

2022.01.21. 14:00

Letartoztatták a Tés és Várpalota  között elfogott embercsempészt

Moldovai embercsempészt tartóztatott le a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Veszprém Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves moldovai állampolgár 2022. január 17-én  hajnalban a szerb-magyar határ közelében személygépkocsijába felvett 15,  Magyarország területére korábban a vonatkozó előírások megszegésével belépő afgán állampolgárt.  

 

A férfi Ausztriába szállította volna az illegális határátlépőket, ám a Tés és Várpalota  közötti útszakaszon a rendőrök megállították a járművet.  

 

A személygépkocsiból kiszállított 15 migráns közül egy fő a sofőr mellett foglalt helyet,  14-en pedig az ülések nélküli utastérben és a csomagtartóban zsúfolódtak össze. 

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai előállították, őrizetbe vették,  majd embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt. 

 

Az ügyészség a szökés illetve az eljárás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását, melyet a Veszprémi  Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően egy hónap időtartamra elrendelt. A  végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, a terhelt védője azonban még  nem nyilatkozott, ezért az nem végleges.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!