Ügyészségi

2022.01.27. 15:03

Nem kapott elég pénzt - Szétverte az anyja lakását

Nagyobb kárt okozó rongálással vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a fiatal férfit, aki édesanyja lakását szétverte dühében, mert nem kapott tőle elég pénzt.

Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a 24 éves fiatal 2021. február 21-én édesanyjánál, annak várpalotai  lakásán tartózkodott, ahol szóváltásba került vele, mivel kevesellte a pénzt, amit  édesanyja adott neki. Az anya látta a fián, hogy nagyon feldúlttá vált, ezért inkább  távozott a lakásból. 

Miután a vádlott egyedül maradt, ámokfutásba kezdett. Nekiesett a műszaki  berendezéseknek, összetörte a tévét, a légkondicionáló berendezést, a mikrohullámú  sütőt, a laptopot, a színes nyomtatót, letörte a sütő ajtaját. A férfi megrongálta a  bútorokat, felhasította a székek kárpitozását, letépte a nappali függönyét, megrongálta  a fürdőszobai berendezéseket, a lakás falait és mennyezetét pedig kechuppal kente  össze. Édesanyja ruháit, cipőit és táskáit szétvagdosta, majd elhagyta a teljesen feldúlt  lakást. A férfi a rongálással közel 1,3 millió forintos kárt okozott. 

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi  Járásbíróságnak, indítványozta tovább, hogy a felfüggesztés idejére a magatartásának figyelemmel kísérése érdekében a bíróság rendelje el a pártfogó  felügyeletét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!