Baj van a részeg tengerésszel

2022.01.05. 16:00

Vádemelés az ittas hajóskapitánnyal szemben

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki alkoholfogyasztását követően vezetett egy vitorlás kishajót a Balatonon.

Ügyészség

A vízisípálya megsérült drótozata

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2021. szeptember 9-én a kora esti órákban közlekedett  egy bérelt kishajóval, a belső égésű motort üzemeltetve a Balatonfüred előtti  vízterületen, egy kisebb társasággal a fedélzeten. A hajózás során a férfi a hajó  árbócával nekiment a Balatonfüredi Vízisípálya drótkötelének, több helyen megsértve  azt. Az ütközés során a hajóban is kisebb kár keletkezett. 

A vízisípálya üzemeltetője a helyszínen észlelte az eseményeket és kihívta a  rendőrséget, akik az ellenőrzés során megállapították, hogy a hajó vezetője alkoholt  fogyasztott a vezetéskor. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  pénzbüntetés kiszabására, valamint a vízi járművek vezetésétől történő eltiltására tett  indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!