Letartóztatták

2022.02.08. 17:00

Balatoni településekről lopott napelemes lámpákat, kamerákat a budapesti férfi

Napelemek eltulajdonításával gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

Forrás: Shutterstock

2021. november 21-én indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, mivel Küngös egyik utcájából ismeretlen elkövető két lámpaoszlop kidöntése után az oszlopokra szerelt napelemes lámpákat eltulajdonította - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Négy nap múlva az elkövető hasonló módszerrel további napelemes lámpát vitt el, mellyel az okozott kár 450 ezer forintra nőtt.

Ugyanebben az időszakban ismeretlen elkövető Balatonkeneséről napelemes kamerákat tulajdonított el, szintén úgy, hogy az oszlopot elfűrészelte. Az okozott kár itt másfél millió forint volt.

A nyomozó hatóság 2022. február 3-án egy büntetett előéletű 34 éves budapesti férfit vett őrizetbe, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével, majd kétrendbeli lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség a férfinak – aki ellen több más büntetőeljárás is folyamatban van – a szökés elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása miatt indítványozta a letartóztatását, melyet a bíróság az indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!