Repültek a pofonok és a székek

2022.02.18. 13:00

Bunyóban végződött a születésnap egy Pápa környéki faluban

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a testvérpárral szemben, akik egy Pápa környéki falu vendéglátóhelyén kötekedtek, verekedtek a vendégekkel.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövetők tavaly szeptemberben az egyikük leánygyermekének születésnapját ünnepelték a helyi kultúrházban, majd este tíz óra körül átmentek a helyi presszóba, ahol egy baráti társaság születésnapot ünnepelt - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Az idősebb férfi az italboltban szóváltásba került, kötekedni kezdett egy férfival, melyet követően előbb az öccse arcon, majd a fivére ököllel orron ütötte a férfit. A fiatalabb elkövető ezek után egy másik vendéget akart megütni, akinek sikerült az ütés elől elhajolnia.

Az egyik vendég szeretett volna véget vetni a verekedésnek, mire a vádlottak vele szemben is agresszíven léptek fel, és mindketten megütötték.

A békülést szorgalmazó férfit ekkor az apja próbálta elhúzni a két testvér közeléből, mire az idősebb őt is megütötte, a fiát pedig próbálta visszahúzni, úgy, hogy ettől a férfi pólója elszakadt.

A testvérek ezek után egy asztalt és egy széket dobtak el a presszóban, de mindkettővel a saját édesanyjukat találták el. 

A két férfi ezek után az édesanyjukkal együtt távozott, de az idősebb férfi az épületből kilépve még a fülénél megütött egy, az italbolt előtt álló nőt, aki az ütéstől megszédült.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a felfüggesztés tartamára rendelje el az idősebb testvér pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!