Zaklatás

2022.02.09. 14:00

Elmérgesedett a szomszédok viszonya Devecserben, a baseballütő is előkerült

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy devecseri házaspárral és a fiukkal szemben, akik az elmérgesedett szomszédi viszony közepette a velük közös udvarban lakókat bántalmazással fenyegették.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a sértettek gyermekeikkel, valamint egy ismerős házaspárral albérlőként laktak a közös udvaros ingatlanban, ám életvitelük, a gyermekek hangoskodása zavarta a másik családot, és ezért megromlott közöttük a kapcsolat - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

2020 júliusában a házaspár fia egy baseballütővel a kezében fenyegette meg a szomszédját, hogy ha nem megy el a családjával együtt, megöli őket. Mindezt a házból látta a sértett velük lakó ismerőse, és telefonon értesítette a rendőrséget, mire a fenyegetőző vádlott eldobta az ütőt és távozott. Ezután a fiatalember apja fenyegette meg a telefonáló szomszédot a rendőrök értesítése miatt.

A vádlottak fenyegetései olyan komoly félelmet keltettek a sértettekben, hogy másnap reggel valamennyien elhagyták az albérletet, és új lakóhelyet kezdtek maguknak keresni. 

Ugyanakkor az albérletben lakó nők a gyermekekkel napközben visszamentek a lakáshoz, ahol szomszédjuk számon kérte az előző napi rendőri intézkedést, egyben férjeik bántalmazásával fenyegetve, fel is szólította őket, hogy költözzenek el. A fenyegetőzésbe ekkor a feleség is bekapcsolódott, és odakiabált, hogy rájuk gyújtja a házat.

A vádlottak viselkedése miatt a lakást bérlő sértett úgy döntött, hogy a családjával együtt mielőbb távozik, s ezért a délután folyamán a velük lakó házaspárral a házhoz mentek, hogy a személyes dolgaikat összeszedjék. A szomszédjuk azonban észrevette az érkezésüket, és kezében baseballütővel ismét hangosan szidni, fenyegetni kezdte a lakást bérlő férfit, valamint próbálta megütni, a férfinak azonban sikerült lefognia az ütőt. 

Ez idő alatt a vádlott fia is megjelent az udvarban, és hátba rúgta az albérlők férfi ismerősét, aki elesett, és magával rántotta a család mellette álló kétéves kisgyermekét. 

A gyermek nem sérült meg, a férfi azonban nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, s abban a két férfival szemben pénzbüntetés kiszabására, míg a fenyegetőző asszony esetében intézkedésként próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!