Ügyészség

2022.02.01. 15:00

Fenyegetéssel szerzett pénzt egy gyerektől a vonaton

Rablás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki 2021. október 4-én a Tapolcáról Budapestre tartó vonaton addig fenyegetett egy kiskorút, amíg az a pénzét át nem adta, majd meglökte a pénzátadást észlelő és emiatt közbelépő jegyvizsgálót.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a vonat Badacsonylábdihegy környékén járt, amikor az elkövető belépett a fülkébe, ahol a kiskorú fiú egyedül utazott, és fennhangon közölte vele, hogy az előző fülkében már szétvert két gyereket, mert nem adtak pénzt, ezért jobb, ha a sértett is vigyáz.

 

A fiatal fiú erre mondta a vádlottnak, hogy nincs pénze, a férfi azonban nem hagyott fel a szándékával, és felszólította, hogy mutassa meg a zsebeit. A sértett elővette az igazolványtokját, amelyet az elkövető kikapott a kezéből, és meglátta, hogy 1500 forint van benne. A vádlott ekkor rászólt a fiúra, hogy adja oda neki a pénzt és aprópénzt is adjon mellé, aki először 45 forintot adott, majd a vádlott további, fenyegető fellépésére, félelmében az 1000 forintos bankjegyet is átadta.   

 

Ebben a pillanatban ért a fülkéhez a jegyvizsgáló, aki felszólította a vádlottat, hogy adja vissza a sértett pénzét. Miután ennek nem tett eleget, a jegyvizsgáló ismét szólt a férfinak, aki erre meglökte a vasúttársaság alkalmazottját úgy, hogy az a lökéstől hátratántorodott.

 

A jegyvizsgáló végül közölte a vádlottal, hogy hívja a rendőréget, mire az elkövető az 1000 forintost visszaadta.

 

Az ügyészség a tettét különös visszaesőként elkövető vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta a Tapolcai Járásbíróságnak azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése esetére a bíróság 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje, és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!