Viharkárok, tüzek, balesetek

2022.02.02. 20:00

Meddig tombol még a szél? Folyamatosan riasztják megyénk tűzoltóit

Tovább tombol a szél Veszprém megyében, rengeteg riasztás érkezik a tűzoltókhoz, derült ki Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatójából.

Kovács Erika

Tetőt bontott meg az erős szél Veszprémben, egy Török Ignác utcai házon, amit a helybeli tűzoltók rögzítettek, illetve távolítottak el szerdán. A tetőre létra segítségével jutottak fel

Forrás: Kovács Erika/Napló

Mindegyik arcát megmutatta az időjárás idén év elején, volt már havazás, kemény mínuszok, aztán gyors olvadás, és 10 fok pluszban hideg- és melegfrontok, zuhogó eső, hódara, szerdán reggel pedig a néhány centis hó mellett szivárványban is lehetett gyönyörködni Veszprémben, a Jutasi úton a Bakony irányában. 

A viharos szél pedig rendszeresen megmutatja erejét. Emiatt folyamatosan dolgoztak a tűzoltók kedden is, Vaszaron és Kemenesszentpéteren megdőlt fához riasztották őket, ami házat, autós és gyalogos közlekedést veszélyeztetett. Pápáról vonultak a tűzoltók az esethez, és motoros láncfűrésszel dolgoztak. 

Megbontotta a szél a tetőt és elmozdultak a cserepek egy házon Balatonfűzfőn, ahol a helyi tűzoltók a létrájukról visszatették a helyére, és dróttal rögzítették a járókelőkre veszélyt jelentő cserepeket. 

Tűz is keletkezett, ugyanis egy hektáron égett száraz fű és avar a Kis-Séd patak mellett, a 83-as számú főút közelében, amit a pápai tűzoltók oltottak el. A helyszínen nem tartózkodott senki, anyagi kár sem keletkezett. 

Több fát megrongált a viharos szél a Veszprémvölgyi úton
Forrás: Kovács Erika/Napló

A megyeszékhelyen a Veszprémvölgyi úton egy játszótér mellett is megdőlt egy fa és egy másikon fennakadt, amit körbeszalagoztak a helyi tűzoltók. Az említett úton, illetve a Séd völgyében több fát is megkárosított a vihar. 

Szerdán reggel több baleset is történt, ahová szintén vonultak a tűzoltók. Kisteherautó csúszott az árokba Zirc és Kardosrét között a 82-es főúton. A jármű hátulja az úttestre lógott, akadályozta a forgalmat. Zircről érkeztek az önkormányzati tűzoltók a helyszínre, és csörlővel kivontatták az árokból a teherautót, melynek vezetője nem sérült meg. 

Árokba csúszott egy személyautó és fejtetőre fordulva állt meg a 77-es főúton, Nagyvázsony közelében. A járműben egy ember utazott, akit a veszprémi tűzoltók érkezése előtt kisegítettek a járműből, a mentők kórházba szállították. A tűzoltók áramtalanították az autót. 

Szerdán ismét viharos szél tombolt, igaz, a hétfői 70-80 kilométereshez képest már 50-60 kilométerre csökkent a sebessége. Az északnyugati szélvihar ismét tetőket bontott meg, és fákat, ágakat döntött az utakra Balatonalmádiban, Lovason, Várpalotán és Veszprémben, mindez további sok munkát adott a tűzoltóknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!