Tragédia a hivatalban

2022.02.01. 20:00

Miért gyújtotta fel magát az idős ember?

Nem tudjuk felfogni ezt a borzalmas tragédiát, ami a falubelinkkel megtörtént, egy dolgos, jó embert veszítettünk el! Mindenki azt kérdezi, vajon miért gyújtotta fel magát a veszprémi hivatalban? Erről beszéltek Vilonyán az emberek kedden.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika/Napló

Érezni lehetett a szomorú hangulatot a faluban, ahol élt a 74 éves férfi. Azonnal tudta mindenki, kivel történt a tragédia, ami mélyen megrázta őket. Elmondták, az illető mindenkinek segített, sokat dolgozott, gyümölcsöt, zöldséget adott annak, akinek nem volt. 

Az idős ember háza kicsi és nagyon szerény, az udvaron apró kutyák futkostak. Csengő híján kiabáltunk, de nem nyitottak ajtót. 

Viasz László ma reggel olvasott a tragédiáról az újságban. Nem tudja elhinni, hogy ez a borzalom egy kedves, segítőkész falubelijével történt meg, akit nagyon sajnál, mert dolgos, rendes ember hírében állt, korábban disznókkal is foglalkozott. - Nem tudom, mi történhetett - nézett maga elé megrendülten László. 

Viasz László nem tudja elhinni, hogy ez a borzalom egy kedves, segítőkész falubelijével történt meg
Forrás: Kovács Erika/Napló

Egy másik férfi neve mellőzésével egy szép pihenőhelynél felidézte, az idős ember ide szokta hozni a kutyáit sétáltatni, mindegyik apró termetű, tacskóféle és barátságos volt. Leült a padra, nézte a tájat, szerette nagyon a természetet, az állatokat, szívesen beszélgetett mindenkivel, ez történt január 31-én, a tragédia napján is. 

Szívesen időzött ebben a szép természeti környezetben az idős ember
Forrás: Kovács Erika/Napló

Györkös László, az idős ember barátja felidézte, január 31-én nyugtalanul és nagyon elkeseredetten arról beszélt neki, hogy 1,5 milliós büntetést kapott a hivataltól, melyről papírt is mutatott, amit László nem nézett meg. Azt is mondta az idős ember, emiatt indul Veszprémbe. Panaszkodott neki, hogy nagyon kevés a nyugdíja, ott a családja, nem tudja kifizetni a büntetést. Arról is beszélt, hogy az egyik kutyája megharapott valakit, aki feljelentette, majd kiderült, az eb nincsen beoltva és hiányzik a chipje. - Sajnálom a történteket, mert jó embernek ismertem meg. Nagyon szerette a kutyáit, naponta többször is sétáltatta őket. A párja nagyon rossz állapotban van, gyermekei kiskorúak, nincsenek jó anyagi helyzetben, így lehet, még a temetési költség is gondot okoz nekik - fogalmazott könnyezve László. 

Györkös László könnyezve beszélt arról, hogy tegnap még találkozott a barátjával
Forrás: Kovács Erika/Napló

A tragédiáról január 31-én a helyszínről beszámoltunk, megkérdezve mások mellett a rendőrséget, az Országos Mentőszolgálatot és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmet. 

Elmondták, egy 74 éves férfi benzinnel leöntötte, majd felgyújtotta magát, égési sérüléseibe a helyszínen belehalt. Az eset miatt tűz ütött ki a Veszprémi Járási Hivatal első emeletén, ahol elégtek a bútorok, a berendezés, a másodikon füstös, kormos lett minden. Az emberek kimenekültek, senki nem sérült meg. 

A történtek miatt a Veszprémi Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A Veszprém Megyei Kormányhivatal megkeresésünkre hétfőn este azt mondta: a vizsgálat folyamatban van, tájékoztatást annak lezárulta után tudnak adni. A hivatalt kerestük február elsején is azokkal a felvetésekkel, amiket halottunk a faluban. A hivatal közölte: „A tragikus sorsú ügyfélre a kormányhivatal nem rótt ki 1,5 millió forintos büntetést. A férfit a hatóság azt követően bírságolta meg, hogy két kutyája megtámadott egy személyt. Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek. A férfit ezért a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. A határozatban az ügyfél tájékoztatást kapott a részletfizetési lehetőségről.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!