Két migránst szállítottak

2022.02.08. 06:52

Ukrán embercsempészeket fogtak el a rendőrök Veszprém határában

Az egyenruhások két embercsempésszel és két illegális bevándorlóval szemben intézkedtek.

Forrás: rendőrség

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2022. február 7-én 20 óra 42 perckor Veszprém határában állítottak meg egy lengyel rendszámú autót - írja a police.hu

A gépkocsit egy ukrán állampolgárságú 27 éves nő vezette, és rajta kívül a járműben tartózkodott 31 éves honfitársa, illetve kettő, magát szír állampolgárnak valló személy. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Forrás: rendőrség

A sofőrt és társát előállították, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!