Erőszak

2022.02.18. 15:00

Ütötte, verte terhes barátnőjét a herendi férfi

A sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a várandós barátnőjét az akarata ellenére autóval több Veszprém megyei településen keresztül hurcolta magával, és ennek során bántalmazta is a sértettet.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 23 éves herendi férfi és a közös gyermeküket váró barátnője 2021. június elején összevesztek, melyet követően a fiatal nő közölte, hogy elmegy egy közeli faluban lakó barátnőjéhez és nála alszik.

 

A férfi másnap megjelent a barátnő lakásánál, ahol az autójába csalta és ott rögtön bántalmazni kezdte a sértettet. A nő megpróbált kiszállni a járműből, de a férfi visszarántotta, majd a kérése ellenére a szomszédos faluba indult vele. A sértett itt ki tudott szállni a gépkocsiból és próbált elmenekülni, ám a férfi utolérte és a hajánál fogva rángatta, bántalmazta, végül továbbvitte egy, a Bakonyalján fekvő faluba, ahol a mezőn kiszállva folytatta a sértett verését. A férfi ezek után még két másik településen is megállt a várandós nővel, aki hiába próbált menekülni, az elkövető az akarata ellenére a kocsiba kényszerítette. A vádlott végül a bakonyi faluban élő testvéréhez vitte a sértettet, aki a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett, ám a bántalmazás módjára és az állapotára figyelemmel a súlyosabb sérülés veszélye is fennállt.

 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, s mivel a cselekményt egy korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ennek utólagos végrehajtását is indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!