Biciklitolvajok

2022.03.01. 15:00

Ajkán lopták, Devecserben eladták a kerékpárokat - elrendelték a két férfi letartóztatását

Többrendbeli lopás miatt indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatását annak a 33, illetve 29 éves, Ajkán és Devecserben hajléktalan életmódot folytató férfinak, akik február közepétől ajkai társasházakból tulajdonítottak el kerékpárokat.

Forrás: Illusztráció

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2022 februárjában elhatározták, hogy megélhetésük érdekében bicikliket lopnak Ajkán, és azokat egy devecseri ismerősüknek adják el - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

Megegyezésüket követően, február 15-én este bementek egy Sport utcai társasház nyitott lépcsőházába, és onnan egy lezáratlanul hagyott, mintegy 50 000 forint értékű biciklit vittek el. Másnap, a délutáni-esti órákban visszamentek a társasházhoz, ahová újfent akadálytalanul jutottak be, és a szintén nyitva hagyott közös tárolóhelyiségből egy 170 000 forintos kerékpárt vittek el.

 

A gyanúsítottak február 17-én késő este egy Béke utcai épület nyitott lépcsőházába mentek be, majd az ugyancsak nyitott pinceajtón keresztül a tárolóhelyiséghez jutva, annak dróthálóból készült ajtaját felül lehajtották, ahová így egyikük már be tudott mászni és az ott talált szintén közel 50 000 forint értékű kerékpárt a társának kiadta.

 

Az elkövetők február 22-én este egy Kossuth utcai társasházba mentek, hogy ott éjszakázzanak. Miközben a felső emeletre tartottak észrevettek egy falnak támasztott, lezáratlanul hagyott, 300 000 forint értékű kerékpárt, melyet eltulajdonítottak. A gyanúsítottak ezen az éjszakán a lépcsőházból egy másik, 35 000 forint értékű kerékpárt is elvittek, annak ellenére, hogy azt tulajdonosa egy másik biciklihez és a korláthoz is hozzálakatolta.

 

Az egyik gyanúsított ezen utóbbi kerékpárt alkalomszerűen értékesítette egy ismerősének, akitől azt a rendőrök le is foglalták, azonban a többi kerékpárt az elkövetők vonattal Devecserbe vitték, s ott töredékáron értékesítették.

 

A két férfi egyébként február 25-én reggel még a Celldömölkről Devecserbe tartó vonaton is lopott kerékpárt, melyet a Devecserbe érkezésüket követően szintén értékesítettek.

 

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte. A gyanúsítottak a végzés ellen fellebbeztek, ezért az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!