Kórházba szállították

2022.03.24. 10:04

Elütöttek Veszprémben egy fiút, aki át akart futni a zebrán

Át akart futni a zebrán egy 16 éves fiú Veszprémben, a Munkácsy utcai körforgalomnál, amikor elütötte egy személyautó március 24-én délelőtt, közölte érdeklődésünkre Máté Alexandra megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika/Napló

A helyszínen azt láttuk, hogy több mentő és rendőrautó érkezett a balesethez. A forgalmat nem akadályozta az eset, nem kellett lezárni az utat, és elterelésre sem volt szükség, mert a körforgalomnál lévő bicikliútnál vizsgálták meg a mentősök a fiút, akit könnyű sérüléssel kórházba szállítottak. Az autóval is biztonságos helyre lehetett félreállni.

Forrás: Kovács Erika/Napló

A hasonló esetek elkerülése érdekében többször megírtuk, az autósnak úgy kell megközelíteni a gyalogátkelőhelyet, hogy adott esetben meg tudjon állni. A gyalogosnak pedig csak akkor szabad átmennie ott, ha meggyőződött a biztonságos átkelésről. Érdemes felvenni az úgynevezett szemkontaktust is a jármű vezetőjével, hogy így is megbizonyosodjon arról, hogy megáll az autós, és biztonságosan át tud menni a zebrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!