A börtönből telefonálgatott

2022.03.02. 13:00

Letartóztatták a hétmilliós kárt okozó társaság utolsó, várpalotai tagját is

A csalással és személyes adattal visszaéléssel gyanúsított férfi letartóztatására tett indítványt a Veszprémi Járási Ügyészség, melyet a bíróság elrendelt.

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint a 27 éves várpalotai férfi 2018 júniusa ás augusztusa között egy büntetés-végrehajtási intézetben töltötte a más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A gyanúsított a zárkatársa megbízásából egy, az intézetbe illegálisan bevitt telefonról különböző magánszemélyeket hívott fel, és egy mobilszolgáltató munkatársának adva ki magát, nyereményjátékra hivatkozással megszerezte a személyes adataikat. A zárkatárs szabadlábon lévő felesége ezen adatok felhasználásával, jóhiszemű személyek nevére, ám a saját címére telefonokat rendelt egy webshopból, melyeket nem fizetett ki, majd a csalással megszerzett készülékeket értékesítették. A webshopot üzemeltető telefontársaságnak 7 millió forintot meghaladó kára keletkezett.

 

A férfi bűntársai ellen korábban már vádat emelt az ügyészség, a gyanúsított azonban külföldre távozott az eljárás során, ezért a nyomozó hatóság vele szemben csak most tudott intézkedni az őrizetbe vétel és a gyanúsítotti felelősségre vonása érdekében.

 

A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a szökés és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!