Vádat emeltek

2022.03.04. 15:00

Teherautóval tolatott a mögötte állóra egy sofőr Balatonalmádiban

Érdekes manővert hajtott végre az az ittas sofőr Balatonalmádiban, aki a piros lámpánál úgy döntött, hogy nem vonatkoznak rá a közlekedési szabályok.

Veszprémi Járási Ügyészség

Forrás: Pexels

Cserbenhagyás és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki miután nekitolatott a mögötte álló autósnak, megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A vádirat szerint a 31 éves férfi 2021. szeptember 6-án késő este tehergépkocsival közlekedett Balatonalmádiban, amikor egy kereszteződésben a közlekedési lámpa piros jelzésére megállt. A várakozás közben a férfi hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett, miközben nem figyelt arra, hogy mögötte áll egy személygépkocsi, melynek tolatás közben nekiment. Ekkor a férfi a záróvonalon keresztül áthajtott a szemközti sávba és a még mindig piros jelzés ellenére a kereszteződésbe hajtott, majd balra kanyarodva elhagyta a helyszínt.
A későbbi rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!