Megszegése bírsággal sújtható

2022.03.05. 10:00

Veszprém megyében is tűzgyújtási tilalom van érvényben

Március 5-én 0.00 órától Veszprém megye teljes területén, valamennyi erdőben és a fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Forrás: Pixabay

Ennek értelmében tilos tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken, az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő kül- és belterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban - adja hírül a katasztrófavédelem. Továbbá tilos a parlag- és gazégetés is.

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányterméket ne dobjanak el, és azokat minden esetben oltsák el.

A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett káresettől függően húszezer forinttól hárommillió forintig terjedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!