Zaklatás és bántalmazás

2022.04.13. 14:00

Fegyházbüntetésre ítélték a tizenegy éves kislányt molesztáló tési nevelőapát

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan zaklató, másik nevelt gyermekét és élettársát bántalmazó férfi büntetésének a helybenhagyását.

Forrás: Pixabay-illusztráció

A Veszprémi Törvényszék a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi és az élettársa 2014 áprilisától egy tési ingatlanban közösen nevelték az élettárs 2003 szeptemberében született lányát és a 2007 márciusában született fiát. A nevelőapa 2015 nyarától kezdődően visszaélt a kislány kiszolgáltatott helyzetével, erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményeket végezzen. Az ittas vádlott 2019 októberében a lakásban tört- zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva földre rántotta, a feje irányába ütött, kicsavarta a bal kezét. A férfi magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését. 

A Győri Ítélőtábla a 2022. április 12-én kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi büntetését helybenhagyta, megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú - írja közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!