Tragédia

2022.04.29. 10:13

Halálos baleset - Összeütközött két autó a 8-as főúton, Várpalotánál

Frontálisan karambolozott két személyautó a 8-as főúton, Várpalotánál, a 23. kilométer közelében.

Kovács Erika, Katasztrófavédelem

Fotó: Olvasó

Az egyik járműbe beszorult két ember. Őket feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték a műszaki mentést végző pétfürdői és veszprémi hivatásos tűzoltók. Az egységek áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, számolt be róla a Katasztrófavédelem. Információnk szerint nagy torlódás alakult ki a környéken.

Egy nő életét vesztette a balesetben, közölte Bartók Judit megyei rendőrségi sajtószóvivő. Elmondta, egy Renault Thalia a lakótelepre szeretett volna bekanyarodni, amikor egy Székesfehérvár irányából érkező Skoda nekiütközött. A reanult utasa, egy 77 éves várpalotai nő a helyszínen elhunyt, a sofőr súlyosan megsérült, őt mentőhelikopter szállított kórházba.

A Skodát vezető 25 éves budapesti férfi nem sérült meg. Ebben a járműben más nem utazott. A fiatalembernél ittasság gyanúja nem merült fel, de járműve sebességét a baleset egyéb körülményeivel együtt vizsgálja a rendőrség, a helyszínen 70 kilométeres sebességet jelző tábla van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!