Rendőrség

2022.04.29. 19:00

Kannabiszt termesztett, hogy azzal csillapítsa a fájdalmát az Ajka környéki férfi

Az Ajkai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: police.hu

A rendőrök tudomására jutott, hogy egy Ajka környéki településen élő férfi a kertjében kábítószert termeszt. 

A nyomozók 2021. július 21-én intézkedés alá vonták a 71 éves nyugdíjast, akinek fóliasátrában megtalálták a fél tucat kábítószergyanús növényt. A férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, amely során elismerte, hogy a kannabiszokat ő ültette több különböző idényzöldséggel együtt. A kábítószert saját célra kívánta felhasználni, mellyel a hátfájást akarta enyhíteni, azonban azokból még nem fogyasztott. A rendőrök a kertben talált kábítószergyanús növényeket lefoglalták.
A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények igazolták, hogy azok kábítószernek minősültek, valamint azt is, hogy a férfi abból valóban nem fogyasztott korábban.
A rendőrök a 71 éves Ajkai környéki lakos ellen kábítószer birtoklás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

Az Ajkai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!