Baleset az útépítésen

2022.04.13. 12:00

Munkagép ütközött a helyi járatnak a Pápai úton - vádat emeltek a művezető ellen

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy útfelújításon bekövetkezett baleset miatt az útépítés művezetőjével szemben.

Forrás: ügyészség

A munkálatok 2020. július 16-án zajlottak Veszprémben a Pápai úton, melynek során a kétsávos út egyik sávjában folyamatos volt a járműforgalom, míg a másik sávban munkagép dolgozott - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

A munkagép szerkezete a munka közbeni forduláskor átnyúlt a forgalmat bonyolító sávba, ezért a gépjárműforgalom biztonságos haladása érdekében forgalomirányítót kellett volna alkalmazni, melyre azonban nem került sor.

 

A vádirat szerint a forgalomirányító kijelölése és utasításokkal ellátása a 30 éves művezető feladata lett volna, melyet elmulasztott.

 

A délutáni órákban egy menetrend szerinti helyi járatú autóbusz haladt az építési terület melletti forgalmi sávban, miközben a munkagép épp elfordult és a felépítményével a busz jobb oldalának ütközött. Az ütközés során a busz jobb oldali ablakai betörtek, egy utas pedig emiatt könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!