Legyen mindenki csapatjátékos!

2022.05.28. 20:00

Biztonság a közlekedésben: megállapodást kötött a rendőrség és a Telekom Veszprém

Dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) elnöke és dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá a biztonságos közlekedés érdekében a Veszprém Arénában.

Kovács Erika

Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója és dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) elnöke írta alá a megállapodást

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Az aláíráson részt vett mások mellett Fellegi Norbert ezredes, megyei rendőrfőkapitány is. 

Dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy kifejtette, tavaly a hazai közutakon több mint 14 200 sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ezekben 544 ember hunyt el. E balesetek 98 százaléka emberi hibára vezethető vissza, ezért a rendőrség célul tűzte ki, hogy 2030-ra 50 százalékkal csökkenti a sérüléssel járó közúti balesetek számát, melyet az ORFK-OBB kiemelt feladatának tekint. 

Fontosnak tartják, hogy az eredményt ne csak büntetéssel, hanem meggyőzéssel is elérjék, és a közlekedés résztvevőit minél szélesebb körben tudják megszólítani, eljuttatni hozzájuk a biztonságos közlekedést érintő üzenetet. Ezért szolgál örömükre, hogy az említett célért együtt tudnak működni a legendás veszprémi kézilabdacsapattal a szabálykövetés, fegyelmezettség, egymás tisztelete érdekében. A siker garantált lehet, ha az ismert embereket be tudják vonni a közlekedésbiztonsági kampányba. 

A vezérőrnagy kiemelte, a Tatabánya elleni mérkőzésen a nekik felajánlott kezdő dobásra felkérték Mátét, az Ősiben élő kisfiút, aki a 112-es segélyhívóval megmentette édesanyja életét nemrég. Ezzel a rendőrség a vonal jelentőségére hívja fel a figyelmet. 

Dr. Csík Zoltán vezérigazgató elmondta, a cél nemes, követendő. Számukra nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetnek abban a rendőrségi kampányban, melynek középpontjában a balesetmentes közlekedés áll. Ez játékosaik, azok családjai, gyerekeik számára is rendkívül sokat jelent. A csapat tagjai ismert emberek, így sokat tehetnek a szabályos közlekedésért.  

20220528 Veszprém Aréna. Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Telekom Veszprém Kézilabda Klub között - a biztonságos közlekedés elősegítését célzó - együttműködési megállapodás aláírására került sor.A Veszprém Handball Team Zrt. képviseletében dr. Csík Zoltán vezérigazgató, dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke Foto: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló
Forrás: Pesthy Márton/Napló

Elhangzott, a megállapodással emberi életek megmentése a cél. Hasonlót már korábban kötöttek a győri kézilabdásokkal. Az ORFK-OBB vállalásairól kiderült, a Telekom Veszprém KC előre egyeztetett, hazai bajnoki mérkőzései előtt a szurkolóknak baleset-megelőzési programokat, vetélkedőket, a sportolók bevonásával baleset-megelőzési programokat szerveznek. Készítenek videófilmeket, melyeket levetítenek a mérkőzések előtt, a biztonságról szóló információkat közölnek a közösségi médiában. A veszprémi klub segítséget nyújt az ORFK-OBB baleset-megelőzési tevékenységéhez, amely például rendezvényeket, különféle kampányokat érint. Internetes és közösségi oldalán népszerűsíti a biztonságos közlekedést követői körében, a kampányokba bevonja a játékosait.  

Berzai Zsolt alezredes, osztályvezető, az ORFK-OBB főtitkára lapunknak elmondta, kiemelten kezelik, hogy a biztonságos közlekedést a futballisták, a sportoló fiatalok körében, a táborokban, edzéseken is népszerűsítsék. – Fair play, illetve korrekt viselkedés a pályán és az utakon - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!