Végleg eltilthatják a járművezetéstől

2022.05.11. 10:23

Büntetőfékezéssel akart leckéztetni a litéri körforgalomban az agresszív sofőr (videó)

Közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékos manőverével veszélyes helyzetbe sodorta az előtte haladót.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 22 éves Veszprém megyei férfi 2021. február 11-én kora este Veszprém felől Litér irányába közlekedett személygépkocsival - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 

A vádlottat zavarta, hogy az előtte haladó sofőr ködlámpát használ, ezért, hogy megleckéztesse, közvetlenül a Litér felé vezető körforgalmi csomópont előtt, a forgalomtól elzárt területen hirtelen megelőzte és a körforgalomban állóra fékezte autóját a másik előtt. A megelőzött sofőr csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A váratlan manőver egy másik autóst is hirtelen fékezésre és kitérésre kényszerített. 

A megállás után a vádlott kiszállt az autójából, indulatosan a mögötte álló sofőrhöz ment és rángatni kezdte a vezetőülés melletti ajtót, mellyel annak nyitószerkezetét letörte és 40 ezer forint kárt okozott a sértettnek. 

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövető pszichológiai szempontból alkalmatlan a járművezetésre. 

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől való végleges eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!