Tíz migránst szállítottak

2022.05.10. 15:00

Elrendelte a bíróság a Devecser közelében elmenekült embercsempészek letartóztatását

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt a letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a két szerb állampolgárságú férfinak, akik 2022. május 6-án tíz indiai és pakisztáni származású migránst akartak illegálisan Ausztriába juttatni.

Forrás: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 34, illetve 27 éves elkövetők éjjel két óra körül a szerb-magyar határ magyarországi oldalán vették fel a szerb rendszámú kisteherautójukba az illegális határátlépőket, majd Ausztria felé indultak velük - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A rendőrök a 8-as számú főút Devecser és Borszörcsök közötti szakaszán azonban reggel hat óra körül megállították a járművet, melyből a gyanúsítottak kiszálltak és futva a közeli erdőbe menekültek.

A két gyanúsítottat végül a rendőrség még aznap délután öt óra körül megtalálta és elfogta.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és a szökésük, valamint a szökés-elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat. 

A döntést az ügyész és a gyanúsítottak is tudomásul vették, de miután védőik az ülésen nem voltak jelen, a végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!