Súlyosan megsérült

2022.05.19. 16:09

Focikapu dőlt egy gyermekre a zánkai Erzsébet-táborban

Baleset történt a tavaszi Erzsébet-táborok, háromnapos osztálykirándulások 9. turnusában a zánkai Erzsébet-táborban május 18-án, szerdán kora este, közölte lapunkkal az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Kovács Erika

Illusztráció: Facebook/OMSZ

Azt írták, a strandon lévő sportpályán játszott egy gyermekcsoport, amikor eddig tisztázatlan körülmények között rádőlt egy rögzített focikapu egy gyermekre, aki súlyosan megsérült. 

Az Erzsébet-táborokban maximális személyi és egészségügyi biztonságra törekednek a szervezők, a gyermek ellátását a táborban folyamatosan jelen lévő egészségügyi apparátus rögtön elkezdte: a parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, és perceken belül mentőhelikopter érkezett. A gyermeket állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították. A balesetről a szervezők értesítették az illetékes hatóságot.

Dr. Villányi Balázs, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója megkeresésünkre elmondta: nem adhatnak ki információt a sérült állapotáról a személyiségi jogok védelme miatt, csak és kizárólag szülői hozzájárulással. 

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött. A táborszervezők mélységesen együtt éreznek a családdal, a baleset körülményeinek feltárásában együttműködnek. A családnak minden tőlük telhető támogatást megadnak a táborszervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!