Marihuánával kevert dohány

2022.05.17. 20:00

Füvező fiatalok buktak le Alsóörsön

A balatonfüredi rendőrök 2022. május 15-én késő este Alsóörsön, a Füredi utcában igazoltatták egy személyautó vezetőjét és utasát.

Az ellenőrzés során a 21 éves férfi sofőr és a 18 éves női utasa zavartan viselkedett, ezért az egyenruhások átvizsgálták a fiatalok ruházatát és az autót - írja a police.hu. Ekkor a jármű első ülései között található tárolódobozból dohányszerű anyagmaradvány került elő, amelyről a balatonalmádi fiatalember úgy nyilatkozott, hogy az marihuánával kevert dohány. 

A járőrök ezután elfogták és előállították a két fiatalt, majd velük szemben – orvos jelenlétében – kábítószergyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. 

A veszprémi nő és a balatonalmádi férfi ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon. A fiatalokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ahol elismerték, hogy korábban egy szórakozóhelyen fogyasztottak marihuanás cigarettát. 

A 21 éves férfitól szakértői vizsgálat elvégzése céljából lefoglalták a növényi törmeléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!