Késelés

2022.05.25. 16:00

Gyilkosság a veszprémi gyárban: megszólalt a védőügyvéd

Nem lehet tudni, miért szúrta meg kolléganőjét a férfi egy veszprémi gyárban, aki az eddigi információk szerint megbízható munkaerő hírében állt, magatartására nem volt panasz, rendezett családi körülmények között élt, büntetlen előéletű - derült ki a 25 éves férfiról. A megszúrt bakonynánai nő falujában mindenki megdöbbent, és nem tud napirendre térni a történtek miatt.

Kovács Erika

Csákvári Tamás, a 25 éves férfi védőügyvédje lapunknak elmondta, védence ténybeli beismerő vallomást tett a nyomozati eljárásban, amit a bíróság előtt fenntartott

Forrás: Kovács Erika/Napló

Arborétumot idéző, pártalanul szép erdei környezetben érkeztünk meg Bakonynánára, ahol döbbenet, síricsend uralkodott a tragédia miatt. 

Forrás: Kovács Erika/Napló

Mindenki a falubelijét, egy nőt gyászol, aki meghalt a helyszínen, miután többször megszúrta egy férfi a veszprémi gyárban a minap. 

–Mélyen megrendített az eset és együtt érzek a családdal - ezt mondta könnyeivel küszködve Németh Zsuzsanna polgármester a hivatalában. 

Az áldozat férje nem kívánt beszélni semmiről. 

Az emberek név nélkül azt mondták, ez egy kis falu, mindenki ismer mindenkit, így az elhunyt nőt is jól ismerték. Azt mondták róla, nagyon szorgalmas, csinos, jókedélyű és barátságos ember hírében állt, mindenkihez volt egy kedves szava. Összetartó, dolgos családban, szép, rendezett körülmények között, nagy szeretetben élt, férje és két nagyfia maradt utána. Az emberek elképzelni sem tudják, mi történhetett a gyárban. Egy nő azt mondta, rokona is ott dolgozik, aki szerint bárki így járhatott volna, ha éppen az öltözőben tartózkodik akkor.   

Bakonynána
Forrás: Kovács Erika/Napló

Csákvári Tamás, a 25 éves férfi védőügyvédje lapunknak elmondta, védence beismerő vallomást tett a nyomozati eljárásban, amit a bíróság előtt fenntartott. A Hajdú-Bihar megyéből származó, magyar állampolgárságú, egyedülálló férfi több mint három éve dolgozott Veszprémben, és egy munkásszállón lakott. Az ügyvédnek nincs információja arról, hogy panasz lett volna a munkájára, viselkedésére, életmódjára munkahelyén, illetve a munkásszállón. 

-Értetlenül áll a történtek előtt a saját családja, az itteni környezete is. Ez egy rendkívül tragikus és megmagyarázhatatlan eset - fogalmazott az ügyvéd. Az illető rendezett családi körülmények között él, több testvére van, mindenki tisztességesen dolgozik. Csákvári Tamás hozzátette, a nyomozás eddigi adatai szerint a sértettel semmiféle kapcsolatban nem állt a férfi. Hogy miért követte el tettét, erről még nincs nyomozási adat, a férfi sem tud erre magyarázatot adni. Az illető nagyon rossz fizikai és pszichés állapotban van, rendkívül megviselte az eset. Nem volt még büntetve, emiatt is megmagyarázhatatlan a cselekmény, aminek semmiféle előjele nem volt. Csákvári Tamás megjegyezte, a következő időben különféle szakértői vizsgálatok várhatóak a nyomozásban, miután vélhetően több információ is kiderül.
Megkerestük a munkásszálló igazgatóját, ahol az elkövető lakott. Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi több éve lakik a szállón, nem volt probléma vele és a szobatársával sem volt konfliktusa. 

Rendőrök kísérik a 25 éves férfit a járásbíróság udvarán a tárgyalásra, ahol egy hónapra elrendelték a letartóztatását 
Forrás: Kovács Erika/Napló

A tragédiáról egyebek mellett megírtuk, az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, a bizonyítás megnehezítése miatt indítványozta egy hónapra a gyanúsított letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál. A bíró az ügyészség indítványával egyetértett, és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést valamennyi érintett tudomásul vette, így az végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!