Műszaki hibás lett a furgon

2022.05.11. 13:00

Hideglelés a paloznaki vasúti átjáróban: két méterre állt meg az autótól a mozdony

Két méterrel az autó előtt meg tudott állni egy mozdonyvezető a paloznaki átjáróban május 10-én, így senki nem sérült meg - tudtuk meg Máté Alexandra megyei rendőrségi szóvivőtől.

Kovács Erika

Hatalmas szerencséje volt a kisteherautónak, amely előtt két méterrel meg tudott állni a mozdony a paloznaki vasúti átjáróban

Forrás: rendőrség

Azt mondta, egy 26 éves tapolcai férfi közlekedett kisteherautóval Paloznakon, a Balaton utcában, a Zrínyi Miklós utca irányából a 71-es számú út felé május 10-én délelőtt, amikor ráhajtott a sínre a fehér vasúti jelzőlámpánál, majd hirtelen a sínen műszaki hibás lett az autója, ezért megállt az átjáróban. 

A félsorompó közben letört, mert rácsukódott a műszaki hiba miatt megállt autóra. A tapolcai sofőr próbálta letolni az autót a sínről, de közben egy személyvonat érkezett Balatonfüred felől. A személyvonat vezetője időben észlelte az átjáróban álló járművet, így a mozdonyvezető az autótól két méterre meg tudott állni. 

A helyszínelés körülbelül két órán át tartott, a MÁV műszerésze már kicserélte a félsorompót. A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el a körülmények tisztázása érdekében.

Forrás: Paloznaki Önkormányzat

Az átjáró egy jól belátható helyen van Paloznakon, valószínűleg ennek is köszönhető az eset szerencsés kimenetele. Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere érdeklődésünkre azt mondta, nagyon örül annak, hogy nem történt baleset, illetve tragédia az átjáróban. 

Szabó Ferenc nyugalmazott mozdonyvezető megkeresésünkre úgy vélekedett, miután az átjáró belátható helyen van, bizonyára időben észrevette a mozdony vezetője a síneken veszteglő járművet, és meg tudott állni. A mozdony fékútja ugyanis 600-800 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!